Een accommodatie bepaalt voor een groot deel hoe fijn je het ergens vindt. Althans, dat vind ik. Het maakt het of kraakt het zeg maar. Vooral je eerste nacht(en) zijn belangrijk. Alles is nieuw en anders, je hebt een (lange) vlucht achter de rug en misschien wel een giga jetlag. Nou als je dan iets niet wil is in een crappy hok liggen waar de wasbak van de muur komt en de kakkerlakken tussen je voeten door schieten. Gun jezelf wat comfort en boek een lekker plekje! Hoe je die precies vindt? Met deze vijf tips gaat het zeker lukken!

SNEL NAAR 👇🏼
1. Check reviews
Misschien wel de allerbelangrijkste in dit rijtje. Die mensen zijn er namelijk al geweest, dus hebben zelf kunnen beoordelen hoe het er is. Zijn er ook recente reviews of lijkt het erop dat er de afgelopen tijd niemand meer is geweest? Ook iets om op te letten. En wat wordt er dan precies gezegd? Houd er wel rekening mee dat er altijd mensen kunnen mauwen over het feit dat die ene keer de stroom uitviel. Kijk, als je dit vaker terugleest is het misschien wel een dingetje, maar aan die momentopnames heb je niet zoveel.

2. Bekijk de foto’s goed
Niet alleen de foto’s van de accommodatie zelf, want die zijn meestal wel goed. Check Google voor foto’s van andere reizigers of zoek op Instagram via de locatietag naar het ho(s)tel. En verder.. zijn het enkel detailfoto’s of krijg je ook de hele kamer te zien? Wordt de kamer alleen van binnen getoond of staan er ook foto’s online van de buitenkant, de tuin, het balkon of de omgeving? Als die er niet zijn, dan zijn ze er waarschijnlijk ook niet trots op en ben jij er dus niet blij mee.
3. Kies een goede locatie
Ja maar ik ben er nog nooit geweest, dus ik weet niet zo goed wat een goede locatie is. Dat is heel makkelijk op te lossen. Als je al op de plaats van bestemming bent, kun je altijd locals vragen waar het te doen is. Waar zitten de eettentjes en barretjes? Waar is het centrum? Verder kun je ook eerst op bijvoorbeeld Maps.me de plekken aanvinken waar jij heen wil en vervolgens een hostel zoeken die er tussenin zit. Iets anders wat je moet onthouden is: hoe dichter bij het station, hoe luguberder het wordt. Ga maar na. Op de meeste plekken is dit echt zo.

4. Ga uit van het advies van anderen
Misschien hebben je reisvrienden wel in een heel chill hostel geslapen, in een supercool bamboehutje in de jungle of wat dacht je van deze glampingtenten op het strand?! Check ook zeker de backpackers groepen op Facebook voor accommodatie tips. Wordt een hostel meerdere keren genoemd, dan zal het er hoogstwaarschijnlijk wel goed en gezellig zijn. Dit is bijvoorbeeld zo’n backpackersgroep voor heel Azië.

5. Heb een Plan B
Al heb je nog zo goed je best gedaan om een chille accommodatie te vinden, soms valt het gewoon enorm tegen als je er eenmaal bent. Sowieso kan ik aanraden om niet te veel nachten vast te leggen tijdens je reis. Zo blijf je lekker flexibel en de meeste hostels calculeren het wel in dat gasten mogelijk een paar nachtjes extra bijboeken. Als je zonder boeking naar de accommodatie gaat, kun je vaak ook nog een betere prijs regelen dan als je boekt via een boekingssite. Ze hoeven dan namelijk geen commissie te betalen. Maar goed, als het dus echt helemaal ruk is, ga je toch gewoon lekker weg. Of je nou al hebt betaald of niet. In Azië zijn de overnachtingen vaak goedkoop en kun je er echt beter voor kiezen om te verplaatsen naar een hostel waar je je wel fijn voelt. Dat zijn je centjes echt wel waard.

NOTE: Dit artikel bevat linkjes naar accommodaties die je kan boeken via booking.com. Indien je via mijn website (kan ook via de booking widget rechts op je beeldscherm) een accommodatie boekt, krijg ik hier een bepaald percentage van. Het kost jou niets extra’s en levert mij dus wat centen op. Ben je op zoek naar een kortingscode? Die heb ik ook voor je. Stuur mij een berichtje en even later vind je hem in je postvak!